Про нас
увійти

Олександра Меркушина та Віталій Мандзин вибороли "золото" і "срібло у мас-старті на другому етапі юнацького чемпіонату України

категорія: Біатлон | дата: 15 03 2019
Олександра Меркушина та Віталій Мандзин вибороли "золото" і "срібло у мас-старті на другому етапі юнацького чемпіонату України

В Тисовці, що на Львівщині, у суботу, 9 березня, стартував другий етап юнацького чемпіонату України, повідомляє управління фізичної культури і спорту ТОДА.

У перший день юні біатлоністи змагалися в гонках з масовим стартом. Відзначились у цій гонці тернополяни Олександра Меркушина, яка стала переможницею, та Віталій Мандзин, який здобув срібну нагороду у середній віковій групі.

Загалом, як інформує "Біатлон України", в старшій віковій групі найсильнішими у мас-старті стали Юлія Городна і Володимир Кошман. Змагання в середній віковій групі (2002-2003 р.н.) були підсилені молодшими юнаками і дівчатами, внаслідок чого кількість учасників в кожній гонці перевищила 40 осіб, що дало організаторам підстави вперше в Україні провести гонки в форматі мас-старт-60.

І як раз представниця молодших дівчат, 14-річна тернопільська спортсменка Олександра Меркушина (обласне ФСТ "Динамо", тренер Ірина Меркушина) виграла перший такий мас-старт серед дівчат в історії українського біатлону. У хлопців переможцем став недавній призер Європейського Юнацького Олімпійського Фестивалю - Степан Кінаш. Другим був тернопільський біатлоніст, учень обласної ШВСМ Віталій Мандзин (тренер Назарій Бурик).

Щодо інших успіхів представників збірної команди Тернопільської області на юнацькому чемпіонаті України, то потрібно привітати з перемогою в естафетній гонці Олександру Меркушину, Катерину Ільницьку (ФСТ "Динамо") і Олександру Усенко (обласна ШВСМ, тренер спортсменок Ірина Меркушина) та із бронзовими нагородами в естафетній гонці 3х7,5 км серед старших юнаків Юрія Крикончука, Михайла Павлюка та Давида Драбика – учнів Тернопільської ОДЮСШ із зимових видів спорту (тренери Ігор Починок, Василь Кирилюк, Тетяна Бурик), і в естафетній гонці 3х6 км серед старших дівчат Олександру Медоєву та Іванну Пазинюк (обласна ДЮСШ із зимових видів спорту) і Діану Смолій (обласна ШВСМ), яких готували до змагань тренери Тетяна Бурик, Назарій Бурик та Ігор Починок.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook