Про нас
увійти

Тернополянин мріє перемогти в Олімпійських іграх

категорія: Біатлон | дата: 17 11 2018
Тернополянин мріє перемогти в Олімпійських іграх

Чотириразовий чемпіон України з біатлону та багаторазовий чемпіон Тернопільської області 15-річний Віталій Мандзін займається цим видом спорту вже п’ять років. Хлопець є кандидатом у майстри спорту з біатлону та мріє перемогти в Олімпійських іграх.

15-річний Віталій Мандзін навчається в десятому класі Тернопільської школи №5. Школяр навчається майже на відмінно, каже, що старається поєднувати заняття спортом і навчання. Віталій обожнює вивчати англійську мову.

- Я багато часу приділяю вивченню англійської мови, тому зараз можу цілком вільно спілкуватися іноземною, - каже Віталій.

Після уроків десятикласник Віталій відвідує секцію біатлону. Це зимовий вид спорту, двоборство, що поєднує лижні перегони і стрільбу лежачи та стоячи на кількох вогневих рубежах з гвинтівки.

Також хлопець грає на кларнеті та любить пограти у футбол. А ще обожнює подорожувати, разом з батьками він об’їхав чимало міст України, і багато де бував за кордоном.

Чемпіон України з біатлону

Віталій розпочав займатись біатлон, коли йому було десять років. Розповідає, що його старша сестра займалась цим видом спорту, і одного разу взяла його з собою на тренування.

- Вже з першого тренування я зрозумів, що це саме той вид спорту, у якому я можу досягнути вершин, - каже спортсмен. - А коли я на своїх перших змаганнях зайняв призове місце, то це ще більше надихнуло мене продовжити займатись цим видом спорту.

За п’ять років занять біатлоном хлопець брав участь у різноманітних змаганнях, у яких майже завжди займав призові місця.

- Я багаторазовий чемпіон Тернопільської області та чотириразовий чемпіон України, - зазначає Віталій.

Хлопець розповідає, що багато у чому він завдячує своїм тренерам. Йому пощастило з тренерами, які завжди підтримували, і знаходили правильні слова у потрібний момент.

- У спорті тренер дуже важливий, він як другий батько, - каже хлопець. - Щоб досягати успіху, потрібно бути відкритим з тренером, бо він ж хоче вкласти у тебе усю свою мудрість та знання.

Хлопець займається біатлоном щодня, по декілька годин. Каже, що тренування займають у нього весь вільний час. Віталій досить рідко гуляє з друзями та має мало часу для відпочинку. Та зізнається, нічого у своєму житті б не хотів змінювати, йому подобається бути постійно зайнятим справами.

Усі мрії пов’язані з спортом

Біатлон займає перше місце у моєму житті, - каже спортсмен. - Я знаю, що це перспективний вид спорту, і якщо прикладати багато старань, то можна досягти величезних успіхів.

У хлопця усі мрії пов’язані з спортом, каже, що він має мету до якої йде. Найбільша мрія хлопця перемогти в Олімпійських іграх.

 - У мене немає багато часу на відпочинок чи розваги, але зате, я маю мету до якої йду. І я впевнений, що в майбутньому я переможу в Олімпійських іграх, - каже Віталій.

Хоч біатлон і важкий вид спорту, але я не можу уявити без нього своє життя, каже хлопець.

- Для того, щоб досягти своєї мети у буду продовжувати повністю віддаватися спорту, та багато й зосереджено тренуватися, - каже спортсмен. - На мою думку, кожен може стати успішним у тому, чи іншому виді спорту, але потрібно бути наполегливим.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook