Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Стрільбу на кшталт вдалося стабілізувати, в Летограді вже не було таких проблем, як в Нове Мєсто"

категорія: Біатлон | дата: 06 09 2018
Дмитро Підручний: "Стрільбу на кшталт вдалося стабілізувати, в Летограді вже не було таких проблем, як в Нове Мєсто"

Серія серпневих контрольних стартів для Дмитра Підручного виявилася складною: капітан чоловічої збірної України був зайнятий тим, що намагався "зловити" свою стрільбу, яку в це міжсезоння доводиться відточувати з нуля, після того як Дмитро змінив приклад гвинтівки. Про стрільбу, про проблеми зі спиною і контрольні старти - в невеликому інтерв'ю для нашого сайту.

- Коли в команді точно дізналися, що ви будете брати участь в чемпіонаті Чехії?

- Те, що ми будемо брати участь в чемпіонаті Чехії, вирішили ще тоді, коли тільки складався план зборів і підготовки в загальному. Не можу сказати, що я задоволений своїми результатами на цьому змаганні, але були і позитивні моменти. Стрільбу на кшталт вдалося стабілізувати, в Летограді вже не було таких проблем, як в Нове Мєсто, які я навіть не міг пояснити. Що стосується ходу по трасі, то ним я більш-менш задоволений, адже зараз по собі відчуваю, що трохи перевантажений.

- Що ти маєш на увазі під словом перевантажений?

- Перед цим в Обертілліаху був важкий збір, та й потім вдома тренування були нелегкі. Я не готувався саме до цих змагань, тому після Нове Мєсто в Летограді, можна сказати, вже біг "на зубах".

- Твоя стрільбу ніби як йде вже на поправку, хоча на початку зборів і під час ЛЧС вона залишала бажати кращого. З чим це пов'язано?

- Цього року я стріляю з нового приклада. Ось на тренуваннях я начебто вже звик до нього, але коли справа доходить до стрільби під час гонки на великому пульсі, то з'являються нюанси, який відразу не вдається виправити. Це було і в Нове Мєсто і в Обертілліаху. Але зараз вже начебто всі проблеми виправлені.

- Ну а в цілому, як себе почуваєш? Спина не турбує вже, як під час літнього чемпіонату світу?

- Зараз вже краще, але не все ідеально, звичайно. Займаюся нею кожен день, лікую. У Нове Мєсто вона дала про себе знати теж через перевантаження. Спочатку була важка естафета, потім спринт, і до персьюту спина була вже не в кращому стані, тому я вирішив, що себе краще поберегти до зими. Це не можна, напевно, назвати травмою, просто м'язи переутомляются. Вже більше року спина мене не турбувала, але над нею потрібно також працювати.

В цілому, в команді все добре. Зараз ми вже в Оберхофі катаємося на лижах, до понеділка ще будемо тут, а потім вже додому.

Джерело: Biathlon.com.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook