Про нас
увійти

Меркушина: "Ніякий психолог не влізе мені в голову і не змусить правильно стріляти"

категорія: Біатлон | дата: 05 09 2018
Меркушина: "Ніякий психолог не влізе мені в голову і не змусить правильно стріляти"

Біатлоністка підвела підсумки виступу на ЛЧС і розповіла про психологічні проблеми.

Про виступ на чемпіонаті світу:

На жаль, свіжості на чемпіонаті світу я не відчувала, бо до цього довелося бігти дві відбіркові контрольні гонки. У нас зараз нова система - очкова, тому, щоб бути на чемпіонаті світу, довелося набирати очки в контрольних стартах.

Скажімо так, занадто багато контрольних - занадто мало результату. Я незадоволена своїм ходом в гонках, об'єктивніше, треба було сильніше бігти. Але так, як це літній чемпіонат, я не роблю з цього якоїсь трагедії. Курчат по осені рахують, як то кажуть, а в даному випадку, чекати залишилося не так багато.

Про непотрапляння до складу естафети:

У нас в команді нові люди, нова система, а помилки старі. Не перший раз мене не поставили в естафету, не перший раз я сказала, що це ваше рішення. І в естафеті, на жаль, нам трохи не вистачило до медалі.

Про підготовку до Нове-Мєсто:

Спеціальної підводки у мене не було, цілеспрямовано на чемпіонат світу ми не готувалися. Єдине, що підвели швидкісний блок під цей старт. Він був необхідний в будь-якому випадку, просто вписали його в ці рамки.
.
Про відбір на Кубок світу:

За планами мені дали відмашку, що я без відбору їду на перший етап Кубка світу. Скажімо так, я вже пройшла цей відбір. Бачачи, що зі мною зараз все в порядку, жодних особливих проблем бути не повинно. Так що на перший етап їду, а далі вже подивимося.

Про психологію під час стрільби:

Після промахів всі люблять відразу говорити про психологію. Але ніякий психолог не поліпшить цю психологічну роботу, крім мене самої. Ніхто не влізе в мою голову і не змусить дихати правильно, не затримувати постріл.

У чому полягає моя помилка в стрільбі? У тому, що під час стрільби ти боїшся натиснути на спуск, боїшся мішені. Начебто і не перший день в біатлоні, є досвід, а дивишся на цю мету і боїшся натиснути на курок. Розумієш, що собі ж гірше робиш. Натисни вже, попади і біжи далі. Але десь такий психологічний бар'єр спрацьовує і на частку секунди запізнюєшся з пострілом.

Це спорт, це біатлон, не завжди все виходить. Тим більше, зараз, коли літо, помилки і повинні випливати. Сподіваюся, що ми вчасно їх побачили і зможемо виправити.

Про пріоритети на сезон:

У сезоні хочеться виступити стабільно, від першого до останнього старту. Тому що якщо ставити за мету одну медаль в сезоні, тоді можна на якийсь один старт і готуватися, а якщо я в майбутньому хочу боротися за медаль в кожній гонці, тоді і зараз потрібно бігти весь сезон ...

Про подальші плани:

Після невеликого відпочинку вдома я вирушаю в Тисовець на основний завантажувальний тренувальний збір. Потім буду брати участь в чемпіонаті України і продовжу тренуватися з чоловічою командою. Ми їдемо на глетчер в Рамзау та далі вже на укочування в Обертілліах.

Джерело: XSPORT

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook