Про нас
увійти

Підручний: "Після Олімпіади отримуєш задоволення від етапів Кубка світу"

категорія: Біатлон | дата: 15 03 2018
Підручний: "Після Олімпіади отримуєш задоволення від етапів Кубка світу"

Капітан чоловічої збірної України Дмитро Підручний в інтерв'ю XSPORT.ua розповів про настрій команди перед етапом Кубка світу в Холменколлені і свої плани на відпустку.

- Команда вже в Норвегії. Як ви добралися? Немає ні у кого ніяких проблем зі здоров'ям, всі готові до стартів в Холменколлені?

- Добралися нормально, правда, трохи рейс наш затримали, але нічого страшного не сталося. Ніби як у всіх все добре, не чув, щоб хтось захворів. Правда, у мене до цих пір після естафети нежить невеликий, але тим не менше я готовий до всіх норвезьким стартів.

- Який настрій у команді перед останнім етапом сезону?

- Всі вже чекають його закінчення. Є, звичайно, різниця в етапах, які були до Олімпійських ігор і після них. Якщо до цього ти всіляко готувався до головних зимових стартів, робив все "по накатаній", то зараз трохи по-іншому. Тепер пробуєш різні тактики. Я, наприклад, в змішаній естафеті пробував до другого рубежу прискоритися, нагнати пульс, хоча раніше такого не робив. Одним словом, від стартів тепер просто отримуєш задоволення.

- Скоро вже біатлоністи підуть в довгоочікувану відпустку. Ти якось вже планував свій відпочинок?

- Поки про це не думав. Швидше за все, поїду в Буковель на гірських лижах покататися. Якщо буде сніг ще, то перший тиждень буду вдома робити "закатку", але це все ще під питанням.

- Під кінець сезону результати у чоловічої збірної пішли на спад. Це якось пов'язано з таким вже "відпускними настроєм"?

- Якщо говорити о спринті в Контіолахті, то просто не склалося, не наш був день. Артем Прима тоді був після хвороби, і його участь в цій гонці взагалі була під питанням. Що стосується інших, то не знаю, я не можу сказати, що ми десь розслабилися і не працювали, просто так вийшло. Але якщо взяти естафети, то ось Артем Тищенко показав, напевно, навіть більше ніж міг. Нехай хлопці і зайняли 4-е місце, але воно більш ніж заслужене. Так і у нас було. Що я, що Артем - завжди трималися в групі лідерів, і ось результат.

Що стосується виступів на Олімпійських іграх - то це вже нехай фахівці аналізують. Для себе я зробив висновок, що в Кореї просто вийшло невдалий збіг обставин. На початку Олімпіади я був дуже стомлений. Це дало свій ефект. Я не міг бігти так, як біжу зазвичай. Після Антхольці ми планували відправитися на відновний збір, але, в підсумку, відбігали ще й чемпіонат Європи. Звичайно, медалі на континентальній першості дуже важливі, але, може тоді нам варто було пропустити етап Кубка світу в Антхольці. Але, як кажуть, після бою кулаками не махають.

Нагадаємо, що збірна України з біатлону вирішила бойкотувати етап Кубка світу, який пройде в Тюмені.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook