Про нас
увійти

БК "Тернопіль" втретє поспіль програв БК "Запоріжжю" і вилетів з плей-оф Суперліги

категорія: Баскетбол | дата: 20 05 2021
БК "Тернопіль" втретє поспіль програв БК "Запоріжжю" і вилетів з плей-оф Суперліги

Запоріжжя зміг перемогти у третьому матчі Тернопіль – 75:68, вийти в плей-оф, і таким чином зробити подарунок на День народження головному тренеру команди Валерію Плеханову.

Тернопіль, вперше граючи в цій серії вдома, розпочав доволі бадьоро. Два триочкових поспіль, спочатку від Буренка, а через 30 секунд від Подковирова, завели місцеві трибуни. Та з пантелику гостей це не збило. Вони програли підбирання – 5 (2 в атаці) на 9 (4 в атаці), але командно діяли краще – 5 передач проти 3. Також підопічні Валерія Плеханова менше помилялися, зробивши 4 втрати, тоді як суперник – 7. Все це дозволило їм реалізувати однакову кількість пострілів з гри – 6 на 6, але з них на один триочковий більше.

З перевагою +3 Запоріжжя розпочав другу чверть. В ній гра була настільки рівною, що за підсумками першої половини було закинуто однакову кількість двоочкових – 9 на 9, однакову кількість триочкових – 4 на 4, і лише на один штрафний більше у господарів. Це дозволило Тернополю піти на велику перерву з перевагою +1.

Після відпочинку Запоріжжя свою триочкову перевагу повернув. Підопічні Валерія Плеханова змогли вперше в матчі наздогнати суперника за показником підбирань – 22 на 22. Завдяки цьому гості мали можливість реалізовувати постріли другого шансу, і в третій 10-хвилинці закинули 2 триочкових проти жодного у господарів. Варто відзначити Кеффі та Маяускаса, які на той момент мали по 15 очок.

Заключна частина розпочалася з того, що Югба сокротив відставання Тернополя до мінімуму. Проте, після цього, впродовж чотирьох хвилин господарі взагалі не закидали. Натомість Запоріжжя відзначився трьома пострілами з фарби і одним з дальньої та збільшив перевагу до 10 очок. На це Дмитро Забірченко відреагував тайм-аутом. Та у підсумку він не допоміг. Запоріжжя зміг довести справу до переможного кінця – 75:68 та вийти в півфінал зробивши Валерію Плеханову подарунок на День народження.

Суперліга Паріматч. 1/4 фіналу. Третій матч

Тернопіль. ФОК

Тернопіль – Запоріжжя 68:75 (14:17, 19:15, 18:22, 17:21) /  Рахунок серії – 0-3

Тернопіль: Буренко 11 очок + 1 підбирань, Югба 9 очок + 6 підбирань + 2 передач, Агафонов 10 очок + 4 підбирань + 5 передач, Келхон 19 очок + 4 підбирань + 5 передач

Запоріжжя: Мальчевський 12 очок + 4 підбирань, Кеффі 21 очок + 2 підбирань + 7 передач, Сізов 9 очок + 1 підбирань + 1 передач, Тихонов 6 очок + 6 підбирань + 1 передач, Маяускас 19 очок + 7 підбирань

Джерело: ФБУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook