Про нас
увійти

БК "Тернопіль" здобуває першу перемогу на новій домашній арені

категорія: Баскетбол | дата: 08 02 2020
БК "Тернопіль" здобуває першу перемогу на новій домашній арені

Баскетбольний клуб "Тернопіль" переміг у першому матчі відкритого напередодні матчу фізкультурно-оздоровчого комплексу, який відтепер буде для нашої команди домашньою ареною. Підопічні Дмитра Забірченка виграли 19-й з 23-х проведених поєдинок у регулярному чемпіонаті України у вищій лізі і продовжують очолювати Західну конференцію. Щоправда, крові досвідчені гості з Житомира на чолі з чемпіоном України-2010/2011 у складі київського "Будівельника" Леонідом Стефанишиним попили господарям чимало.

На старті зустрічі "Тернополю" вдалося отримати восьмиочкову перевагу завдяки трьом дальнім влучанням у виконанні Микити Найка, Вадима Бикова і Павла Буренка. Однак після проведених тренерами обох команд за чотири хвилини до завершення першого періоду замін перевагу перехопили гості. Настільки, що на першу коротку перерву команди пішли за мінімальної домінації "Житомира".

Найсильнішою і, як виявилося, вирішальною з огляду на підсумковий результат стала друга десятихвилинка. Тернополяни дуже вдало оборонялися, ліпше боролися під щитами, а Євген Ворник тричі забив з-за дуги. Ці фактори в сукупності дозволили господарям завершити першу половину зустрічі з 13-очокою перевагою.

Однак певної нервозності в діях, яка відчувалася на старті поєдинку, нашій команді з поновленням зустрічі позбутися не вдалося і через те гості почали поволі скорочувати перевагу. Після триочкового у виконанні Стефанишина за підсумками третьої чверті перевага "Тернополя" складала вже сім пунктів.

Але своє вирішальне слово Леонід ледь не сказав у кінцівці поєдинку. Після шести очок у його виконанні поспіль, а також вдалого середнього кидка Руслана Дмитренка за хвилину до завершення зустрічі розрив скоротився до мінімального – 78:76. І добре, що в мить, коли суперники застосували тактику фолів, з лінії штрафних наші баскетболісти здебільшого били влучно.

Завтра, 9 лютого, о 17:00 "Тернопіль" та "Житомир" зіграють повторний поєдинок на паркеті ФОКу.

Джерело: БК Тернопіль

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook