Про нас
увійти

Анонс матчу-відповіді 1/4 фіналу Кубка України "Хімік" (Южне) – БК "Тернопіль"

категорія: Баскетбол | дата: 05 01 2020
Анонс матчу-відповіді 1/4 фіналу Кубка України "Хімік" (Южне) – БК "Тернопіль"

5 січня, о 14:00 у спорткомплексі "Олімп", що в Южному на Одещині, місцевий "Хімік" прийме у матчі-відповіді чвертьфіналу Кубка України баскетбольний клуб "Тернопіль".

Перший матч, який у переддень нового року відбувався на паркеті нашої команди, завершився перемогою чемпіонів 76:86. При цьому в трьох із чотирьох чвертей боротьба на майданчику була рівною. Досвід і вища виконавська майстерність чинних чемпіонів України позначилися лише в заключній десятихвилинці.

Звичайно, схилити у повторному поєдинку шальки терезів на свій бік лідерові вищої ліги допоможе лише диво. У нього й віримо, хоча усвідомлюємо, що розраховувати на недооцінку суперника не доведеться. По-перше, високу оцінку грі "Тернополя" за підсумками першого матчу дав тренер суперників.

По-друге, Віталій Степановський ще тоді зазначив, що розрахував в домашньому поєдинку використати усіх найсильніших включно з леґіонером Айзеєю Вільямсом, який не грав у Тернополі через простуду, щоб баскетболісти перебували в необхідному ігровому тонусі напередодні матчів регулярного чемпіонату Суперліги проти "Харківських Соколів" і "Дніпра" 9 і 11 січня. Мав у другому матчі з "Тернополем" грати й іще один американець Крістіан Джонс, але він напередодні пішов із "Хіміка". Згідно з офіційною версією, причиною розторгнення угоди стали сімейні обставини.

Позитивно висловився про дії нашої команди в першому матчі й лідер чемпіонів, американський форвард Льюїс Салліван, який набрав у тій грі 34 очка.

"Команда Тернополя в 1/4-й кубка показала себе досить добре. Вони боролися, були налаштовані на нас, - сказав Льюїс в коментарі офіційному сайтові "Хіміка". – Для нас важливо з великою повагою ставитися до будь-якій команди – всюди грають у баскетбол, кожен може видати відмінний матч. Якщо ти не поважаєш свого суперника, то можеш легко зазнати поразки".

Наша команда виїхала у Південний в 11-й вечора у середу, 3 січня. О 11-й ранку наступного дня тернополяни вже були на Одещині.

"Звичайно, ми знову спробуємо суперників чимось здивувати, - каже тренер "Тернополя" Дмитро Забірченко. – Інша річ, чи спрацюють нашу задумки. Готувати сюрпризи до кожної гри також трохи складно. Сподіваюся, що ті задумки, які ми напрацювали, хлопці втілять у життя. У "Хіміка" в цій грі додасться основний розігруючий Вільямс. Вважаю, нашим баскетболістам буде цікаво протистояти виконавцеві такого рівня".

Забірченко сподівається на професіоналізм підопічних, які зможуть відкинути думки про ті свята які вже були і які ще будуть і продемонструвати на паркеті "Олімпу" свій максимум.

"Ще зі свого гравецького досвіду пам’ятаю, що в цей період бувало важко, - згадує тренер. – Новий рік, потім Різдво – хочеш-не хочеш, а неробочий настрій трохи присутній. Але ці проблеми – несуттєві. Головне, щоб усі були здорові і мали можливість зіграти. На жаль, досі не може тренуватися на повну силу Паша Буренко. Пару гравців трохи перехворіли, ще пару з мікротравмами. У зв’язку з цим не мали змогу провадити повноцінного тренувального процесу. Іноді бракувало десяти виконавців, щоб зіграти в тренувальному режимі п’ять на п’ять і щось відрепетирувати. Фактично, провели одне повноцінне заняття. Цього трохи замало, але будемо виходити з того, що є".

Джерело: БК Тернопіль

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook