Про нас
увійти

БК "Тернопіль-ТНЕУ" зазнає першої поразки в сезоні

категорія: Баскетбол | дата: 08 11 2019
БК "Тернопіль-ТНЕУ" зазнає першої поразки в сезоні
У сьомому турі чемпіонату України з баскетболу БК "Тернопіль-ТНЕУ" приймав команду "Старий Луцьк-Університет".

Не дивлячись на те, що нашій команді відводилась роль фаворита, матчі видалися непростими.

Суперники важко увійшли у першу гру: всього лиш 2:5 на п'ятій хвилині стартової чверті. Не дивлячись на проблеми в атаці, старт був за гостям. На восьмій хвилині ми змогли наздогнати суперника 9:9, і до кінця гри більше не віддали переваги.

Гра давалася нелегко, захисні дії переважали над атакою, але "Тернопіль" поступово нарощував перевагу.
Додаючи від чверті до чверті, на останню перерву ми пішли за комфортної переваги 59:47.

За рахунку 71:61 тернополяни провалилися 0:7 і дозволили супернику наблизитися на відстань в 3 очки 71:68. Залишалося грати трохи більше хвилини, проте цей відрізок наші гравці провели максимально зібрано.

У підсумку 76:68 - непроста, але важлива перемога БК "Тернопіль-ТНЕУ".

Уже старт другої гри показав, що сьогодні знову буде "заруба". Волиняни розпочали краще. Захопивши лідерство, вони утримували перевагу у 2-5 очок майже всю чверть. Лише за дві хвилини до кінця десятихвилинки нам вдалося вийти вперед, але ненадовго. На першу перерву команди пішли за нічийного рахунку 23:23.

Після відновлення гри, ми вкотре відпустили гостей на декілька очок. Наші суперники поступово нарощували перевагу і за хвилину до кінця чверті відірвалися уже на 10 очок (33:43). В критичній ситуації гру на себе взяв Найко. 2 поспіль штрафних і влучення із середньої дистанції дозволили нам скоротити відставання до шести пунктів 37:43 після першої половини.

Третю чверть знову активніше розпочали гості. Уже до середини десятихвилинки волиняни вели в 13 очок (41:54), а у наших гравців повністю розладилася гра. Спроба Забірченка через заміни вирівняти гру дала лише частковий результат: Найко та Дудар, набравши шість очок на двох, скоротили відставання до 7 пунктів. На останню перерву суперники пішли за рахунку 47:54.

Останню чверть, на відміну від усіх попередніх, активніше розпочали господарі. Уже в другій атаці, ми скоротили відставання до трьох очок (51:54). Виглядало, що тепер Тернопіль вирівняє гру і зможе розраховувати на перемогу. Проте, успіх виявився тимчасовим: скоротивши рахунок до мінімуму (56:58), ми пропустили спурт суперника 1:11 (57:69). Часу залишалося все менше. Відчайдушні зусилля Найка і Кісільчука не дозволили суттєво скоротити рахунок. За хвилину до кінця гри, господарі почали фолити, в надії врятувати гру. Проте, гості були влучні з лінії штрафних, а всі наші атаки закінчилися невдало. У підсумку, "Луцьк" наростив відрив і гра закінчилася із неприємним для нас рахунком 68:82.

Баскетбол. Чемпіонат України.

Вища ліга. Чоловіки.

"Тернопіль-ТНЕУ" - "Старий Луцьк-Університет" 76:68 (17-14, 19-15, 23-18, 17-21)

"Тернопіль-ТНЕУ" - "Старий Луцьк-Університет" 68:82 (23-23; 14-20; 10-11; 21-28)

Джеркло: Тернополяни

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook