Про нас
увійти

У Збаражі вперше відбувся баскетбольний турнір Збаразька весна

категорія: Баскетбол | дата: 24 03 2016
У Збаражі вперше відбувся баскетбольний турнір Збаразька весна

Із 26 лютого по 13 березня у спортивному залі Збаразької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Івана Франка проходив спортивний турнір з баскетболу Збаразька весна. До слова, такий захід у районі відбувся вперше.

У змаганнях взяли участь близько 80 учасників — п’ять дорослих команд та вперше три команди школярів середніх класів. Серед учасників турніру було також дві команди (доросла та дитяча) із сусіднього Лановецького району.

Змагання проходили у запеклій та безкомпромісній боротьбі, кожен учасник ставився до спортивного заходу дуже серйозно та відповідально.

Переможцем баскетбольного турніру серед дорослих стала команда Сокіл (капітан Андрій Козловський), яка у фінальному матчі виборола перемогу над командою Торнадо (капітан Михайло Яловега) з рахунком 62:44.

Третє місце здобула команда Говерла (капітан Олег Кударевко), яка у матчі за ІІІ-ІV місце переграла команду Лановеччини. П’яте місце завоювала команда Релакс.

За підсумками змагань організаційний комітет визначив кращих гравців у різних номінаціях. Кращим нападником і бомбардиром став Віталій Гут з команди Сокіл, який закинув понад 90 очок, кращим захисником визнаний Ярослав Малащук з команди Торнадо і кращим центровим став Олег Кріль з команди Говерла.

Змагання серед школярів проходили за круговим принципом. Перше місце виборола команда Говерла-1, яка показала найкращий результат. Друге місце здобула команда ДЮСШ м. Ланівці, а третє місце — у команди Говерла-2. Готував наших земляків до змагань викладач фізичної культури Збаразької ЗОШ І-ІІІ №2 Олександр Лобас.

Кращим гравцем дитячого турніру став гравець команди ДЮСШ м. Ланівці Юрій Хом’як.
Переможці та призери змагань отримали від організаторів турніру кубки, грамоти та медалі, а кращим гравцям з індивідуальних номінацій вручено пам’ятні призи.

Також за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту району, популяризацію баскетболу серед молоді грамотами райдержадміністрації нагороджено Володимира Курила та Олександра Лобаса.

За добру роботу відзначені судді турніру Степан Панов, Володимир Курило та Ігор Кожин.

Під час проведення турніру з баскетболу учасники змагань хвилиною мовчання вшанували загиблих у зоні АТО воїнів — Юрія Коваля з Лановеччини та Юрія Горайського зі Збаража.

Баскетбольний турнір Збаразька весна проведений завдяки ініціативній групі, члени якої є фанатичними прихильниками цього виду спорту — Олегу Дрібніцову, Михайлу Яловезі, Андрію Козловському, Олександру Лобасу. Спонсором турніру став начальник управління агропромислового розвитку РДА Олег Дрібніцов.

— Хотілося б, щоб заходи з різних видів спорту на теренах нашого району відбувалися частіше, — зазначив один з організаторів турніру Олег Дрібніцов. — Адже заняття спортом завжди дють тільки позитивні емоції і результати. Людина стає фізично розвинутішою, мужнішою, добрішою, вимогливішою до себе та комунікабельнішою. Дуже позитивним моментом є те, що під час проведення цього турніру з баскетболу, особливо на фінальній його стадії, за змаганнями спостерігали і активно вболівали багато дітей. Може, вони в майбутньому стануть відомими спортсменами, і в це потрібно вірити завжди. Можна сказати, що цей турнір аматорський, адже тут не було професійних тренерів та спортсменів. Можливо, в цьому і є родзинка подібних спортивних заходів. Оскільки я найбільше люблю баскетбол, то намагатимусь насамперед допомагати проводити змагання із цього виду спорту.

Особлива подяка директору Збаразької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Ганні Альохіній, яка підтримує усі спортивні заходи на теренах району, та надала можливість провести змагання у спортивному залі школи.

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook